Prajitura cu mere

de Aletta in Prajituri, 4 Ian 2017 | 4134 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • o lingurita otet
  • 1 ou
  • 100 ml lapte sau smantana
  • 2 linguri cu varf untura pentru prajituri

In plus:

  • 1 kg mere
  • un praf de scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se spala bine apoi se dau pe razatoarea mare, se adauga cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilinat si scortisoara. Se lasa deoparte.

Pe o planseta, se pune faina, zaharul,untura, bicarbonatul stins cu otet, oul, praful de sare si se framanta un aluat care se imparte in doua bucati egale.

Se intinde o foaie care se intinde intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu unt si faina.

Se pun merele si cealalta foaie de aluat.

Se inteapa cu furculita si se baga la cuptor la 180 de grade C, cca. 1 ora sau pana s-a rumenit frumos deasupra.

Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

este ideal ca prajitura sa fie perfect racita inainte de a o felia

2

se poate adauga mai mult zahar in compozitia de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa