Prajitura cu mere (de post)

de ralu_river in Prajituri, 13 Noi 2012 | 4092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un kg mere
  • 200 gr margarina
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • o cana gris
  • 200 gr nuca pisata
  • scortisoara
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Se rad merele pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca faina cu praf de copt, zahar si gris. Merele se impart in 2, la fel si amestecul de faina, iar untul se imparte in 3. 

Se pune o treime din untul taiat cubulete pe fundul unui vas de yena, se toarna jumatate din amestecul de faina, apoi jumatate din mere. Se pune inca un strat din amestecul de faina, o parte de unt cubulete, cealalta parte de mere si restul de unt cubulete. Deasupra se pune nuca pisata.

Se coace la foc mediu in jur de 50 de minute. Se taie dupa ce se raceste. 

 

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

14.11.2012, 14:53

Andreea Caroline 1

14.11.2012, 19:15

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D