Prăjitură cu mere (de post )

de cristinutanicolita in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni apa
  • 2 căni zahar
  • 2 lg cacao
  • 5 căni faina
  • 1 praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • Scorțișoară
  • miere
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere (de post ):

Merele se spală, curăță și se rad. Se călesc cu 1 lg ulei , zaharul pana nu mai au zeama. La sfârșit se adaugă scorțișoară și se lasă să se răcească. 

Pentru blat punem intr-un castron apa cu zaharul și batem pana ce acesta din urma se topește. Se adaugă cacao, faina și praful de copt. Se omogenizează totul bine. 

Se pune 1 / 3 din aluat în tava și se baga15 min la cuptor sau pana ce prinde crusta. 

După ce a prins crusta, se adaugă merele și restul de aluat. Se coace la foc mediu.  

Când este coapta se unge cu miere și se presarănuca de cocos. 

Poftă buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398628
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398629
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398634
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398635
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398636
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398637
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398638
retete culinare - Prăjitură cu mere  (de post ) 398639

COMENTARII (14)

mirela0911 1

04.09.2015, 20:12

Ce buna e!

diaconta 1

04.09.2015, 20:24

Foarte buna placinta cu mere

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55