Prajitura cu mere de vara

de mirela0911 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 11581 vizualizari

 

Reteta e de la mama, o prajitura care o face de cand ma stiu si e atat de bunaaaa....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 lg ulei
  • 9 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • 1 praf de copt/1 lgt. bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg mere
  • zahar 
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 2 lg cu gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de vara:

Se spala bine merele, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la foc impreuna cu zaharul dupa gust (merele de vara sunt mai acrisoare) sa se caleasca putin si sa lase un pic de zeama. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga si scortisoara.

Intre timp facem aluatul. Se bat ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul se amesteca bine dupa care se pune faina cat cuprinde si praful de copt, framantam pana iese un aluat potrivit si elastic.

Din aluat se intind doua foi. Una din foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara gris si se pune compozitia de mere niveland frumos. Se presara deasupra cealalta lingura de gris si se pune a doua foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mimmi 1

15.07.2011, 12:40

Ce buna ii,nu am mai facut-o de mult,trebuie sa o refac si eu !

iry-gabriela 1

01.09.2012, 17:28

am tot ce imi trebuie ....deci sa ma pun pe treaba!

mirela0911 1

01.09.2012, 18:34

Iri sa-mi trimiti si mie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, budinca si frisca