Prajitura cu mere glasate si frisca

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Dec 2011 | 1707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr frisca
  • dulceata de visine
  • pentru aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de apa
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere glasate si frisca:

Merele se spala,  se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se presara 100 gr zahar. Se pun feliile de mere si  pe alocuri dulceata de visine. Se pune tava in cuptorul preinncalzit pana ce se topeste zaharul si merele se inmoaie putin.

In timpul asta pregatim aluatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se incorporeaza treptat zaharul si cate un galbenus, pe rand, amestecand continuu. la urma se adauga faina, in ploaie, mixand pentru ca aluatul sa nu se lase. Se toarna aluatul in tava, peste merele glasate si se da la foc mediu timp de 45-50 minute.

Intre timp pregatim un sirop de zahar ars, cam vreo 150ml.

Se rastoarna prajitura pe un platou si cat inca este fierbinte se insiropeaza cu siropul de zahar ars.

Cand s-a racit bine si complet se pune deasupra un strat de frisca.

 

 

COMENTARII (10)

alice_ciobanu 1

14.12.2011, 22:58

MotanLaOale 1

14.12.2011, 23:11

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 19:42

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: