Prajitura cu mere intregi

de vickyduta in Prajituri, 10 Feb 2012 | 8471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pandispan
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • mere ( depinde de cat de mare este tava, daca este mai micuta ca a mea este foarte bine, prajitura va fi mai inalta si mai pufoasa)
  • zahar de umplut cotoarele de la mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere intregi:

Preparare umplutura:

Merele se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele apoi se aseaza in tava si se umplu cu zahar, peste ele se adauga compozitia de pandispan.

Preparare pandispan:

Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada, se adauga treptat si zaharul + zaharul vanilat, se pun galbenusurile  si se omogenizeaza bine.  Din clipa in care trebuie sa punem uleiul se amesteca cu lingura de lemn, nu se mai foloseste mixerul. Se pune si uleiul in reprize pentru a se incorpora in compozitie. Se pune faina treptat si se amesteca de jos in sus,se simte la mana aluatul, trebuie sa fie potrivit ceva genul celui de la chec, nu trebuie sa fie moale. La sfarsit se pune lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna peste mere si se da la cuptor preincalzit pentru 30-40 minute la foc potrivit.



TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca si cate un mot de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere