Prajitura cu mere Kiki

de kiki in Prajituri, 3 Mai 2011 | 5922 vizualizari

 

Este o prajitura usoara, deoarece nu contine grasimi, racoroasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 budinci de vanilie
  • 600 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 10 biscuiti petit
  • 20 biscuiti bucaneve
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere Kiki:

Merele se curata de coaja, se rad pe razatoare si se pun la fiert  cu 550 ml apa intr-o cratita.

Separat se dizolva budinca. in cantitatea ramasa de apa si se adauga zaharul.

Cind incepe sa fiarba se adauga budinca si se lasa pe foc pina se ingroasa, la inceput compozitia are culoare mata dar pe masura ce fierbe devine translucida.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu pelicula transparenta, pe fundul tavii se pun biscuitii petit, iar deasupra se toarna crema calda, peste care se pun biscuitii doria.

Se da la rece pentru cateva ore.

Se scoate prajitura din forma si in fiecare inel de biscuite se pune cate o zmeura.

TIPS-URI

1

Am incercat sa pun scortisoara in crema dar ii schimba culoarea, isi pierde luciul.

2

Se pot folosi doar biscuiti petit.

3

Zmeura poate fi inlocuita cu orice alt fruct de padure, capsuni.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere Kiki" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si portocale