Prajitura cu mere, pere si bezea

de simona72 in Prajituri, 27 Aug 2013 | 8600 vizualizari

 

Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta si chiar daca nu sunt eu la casa mea, am gasit cateva ustensile pt a putea face o prajitura. Fara tel,fara cantar de bucatarie, fara robot de bucatarie s-au mixer, fara ustensilele cu care eram obisnuita in bucataria mea, am reusit sa incropesc o prajitura care noua ni s-a parut mai ceva ca acasa....PS: unele poze nu sunt prea grozave din cauza ca s-au decarcat bateriile la ap foto, iar reteta este inspirata de la bucatarasii nostri, iar eu m-am adaptat in functie de ingredientele mele si ustensile....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 5 galbenusuri
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg pere
  • 1 kg mere
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri gris
  • pt bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, pere si bezea:

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin amestecand continuu cu lingura sa nu se faca cocoloase. La urma am adaugat si praful de copt stins in zeama de lamaie. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta unei smantani mai groase, daca mai este nevoie adaugati sau nu faina. Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am dat aluatul la cuptorul la foc mediu pt 10-15 minute.

Pt umplutura: am curatat fructele de coaja si cotoare, le-am clatit, perele le-am taiat in cubulete mici cu cutitul, iar merele le-am dat pe razatoare. Le-am pus pe foc si le-am calit impreuna cu zaharul pt 5-10 minute. Am adaugat grisul si am amestecat. Am pus umplutura peste aluatul care a stat la cuptor si am distribuit cat de cat uniform pe toata suprafata. Am mai dat la cuptor la foc mediu spre mic pt 30 minute. Am batut albusurile cu un praf de sare cu o furculita, in cazul meu, pana au devenit o spuma si nu-mi mai simteam mana:)). Am adaugat treptat zaharul, iar spuma a inceput sa devina ferma si sa se tina pe furculita. (desigur ca voi folositi telul sau mixerul)Am pus si spuma de albusuri peste prajitura dupa ce a expirat timpul si am mai lasat 5-10 minute la foc mic, pana a devenit usor aurie.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

perele le-am taiat si nu le-am dat pe razatoare pt ca erau moi si nu am vrut sa devina un piure

2

adaugati dupa preferinta mirodenii:scortisoara, nucsoara, cuisoare...

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere, pere si bezea-0
Prajitura cu mere, pere si bezea-1
Prajitura cu mere, pere si bezea-2
Prajitura cu mere, pere si bezea-3
Prajitura cu mere, pere si bezea-4
Prajitura cu mere, pere si bezea-5
Prajitura cu mere, pere si bezea-6
Prajitura cu mere, pere si bezea-7
Prajitura cu mere, pere si bezea-8
Prajitura cu mere, pere si bezea-9
Prajitura cu mere, pere si bezea-10
Prajitura cu mere, pere si bezea-11
Prajitura cu mere, pere si bezea-12
Prajitura cu mere, pere si bezea-13
Prajitura cu mere, pere si bezea-14
Prajitura cu mere, pere si bezea-15
Prajitura cu mere, pere si bezea-16

COMENTARII (39)

mamaieelena

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:30

buna rau

Panacris

Panacris 1

29.08.2013, 20:03

Cea mai bună prăjitură de vacanță

Cris2711

Cris2711 1

30.08.2013, 20:16

si uite ce frumos ti-au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!