Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata

de geoline in Prajituri, 13 Feb 2015 | 2671 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva dulce insa nu vroiam sa petrec prea mult timp in bucatarie, asa ca mi am adus aminte de aceasta prajitura pe care mama ne o facea destul de des cand eu si verisoara mea eram mici. Spuneam ca este prajitura noastra preferata pana ne facea alta si ne schimbam optiunile:)) Este foarte buna si se face destul de rapid, maxim 15 minute si este in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani mere rase (cana are 250 g)
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie
  • praf sare
  • pentru sosul de ciocolata
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa(chiar mai mult , depinde cat de insiropata vrem sa fie prajitura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata:

Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si bicarbonatul stins. Punem prajitura intr o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, compozitia nu este pentru tava de la aragaz, este pentru o tava mai mica. O lasam la copt pana trece testul cu scobitoarea. 

Sos de ciocolata:

Punem untul si zaharul la topit. Amestecam cacao cu apa si o turnam peste. Lasam sa fiarba pana devine mai legat insa nu foarte mult.

Dupa ce s a racit prajitura o intepam cu scobitoarea din loc in loc pentru a absoarbe sosul de ciocolata. Punem sosul caldut cu lingura peste prajitura. Se poate presara si cocos deasupra. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata 366666
retete culinare - Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata 366667
retete culinare - Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata 366668
retete culinare - Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata 366669

COMENTARII (9)

geoline 1

15.02.2015, 16:43

multumesc, chiar este bunaaa!

Bya Ralu 1

19.02.2015, 17:35

buna

geoline 1

23.02.2015, 14:16

mersi ralu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D