Prajitura cu mere si afine

de katty in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 2103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 mere mai mari
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar ptr caramelizat+60 gr unt+150 ml frisca lichida
  • scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si afine:

Mixati ouale cu zaharul  si  un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi  cerneti faina amestecata cu praful de copt.
Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,presarati afinele ,apoi turnati restul compozitiei.
Curatati merele,taiati-le felii si asezati-le deasupra.
Presarati scortisoara macinata.
Dati la cuptor aproximativ 45 de minute.
Puneti restul de zahar la caramelizat.Adaugati untul ,amestecand continuu pana se topeste,apoi turnati frisca.Dati cateva clocote.Turnati caramelul pe prajitura scoasa din cuptor.Lasati sa se raceasca ,apoi taiati-o felii.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si afine-0
Prajitura cu mere si afine-1
Prajitura cu mere si afine-2
Prajitura cu mere si afine-3

COMENTARII (9)

Teo 1

10.02.2015, 21:32

Ma gandesc cat de gustos e caramelul turnat peste prajitura!

dantes 1

11.02.2015, 08:32

Buna!

Criss 1

11.02.2015, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04