Prajitura cu mere si bezea

de Patricia Iordache in Prajituri, 3 Mar 2013 | 5922 vizualizari

 

Baietelul meu, Rares, adora merele (crude, rosii, galbene, intregi, taiate felii, in compot, in placinta, rase si amestecate cu biscuiti etc).
Asadar...m-am gandit ca ar fi minunat sa gasesc o reteta cu mere, alta decat binecunoscuta "Placinta cu mere" si am gasit pe blog-ul Gabriela Cara aceasta minunata reteta!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru compozitia de mere:
  • - 2 kg mere;
  • - zahar dupa gust;
  • - scortisoara cat va place;
  • Ce ne trebuie pentru blat:
  • - 5 oua (doar galbenusurile);
  • - 250 gr. zahar;
  • - 180 ml ulei;
  • - 125 ml. apa clocotita;
  • - o lamaie (coaja rasa + zeama);
  • - 25 gr. drojdie;
  • - 10 gr. praf de copt stins cu zeama de lamaie;
  • - faina cat cuprinde (eu am pus aproximativ 110 gr.).
  • Ce ne trebuie pentru bezea:
  • - 5 oua (doar albusurile);
  • - 5 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Cum preparam compozitia de mere:   Merele se rad pe razatoarea mare sau la robot, se calesc cu zahar pana iese apa din ele. Cand sunt aproape gata, se adauga scortisoara si se mai amesteca putin.  

Cum preparam bezeaua:   Mixam foarte bine cele 5 albusuri cu cele 5 linguri de zahar.  

Cum preparam blatul:   Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri le frecam su cele 250 gr. zahar, pana se albesc. Adaugam uleiul, putin cate putin, apoi apa clocotita turnata usor si mixand rapid.

Drojdia  o adaugam cand compozitia este calduta (NU fierbinte), apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Punem faina astfel incat aluatul sa faca falduri (ca la chec).

Tapetam tava de copt (a mea are 29X35 cm) cu unt, turnam compozitia si deasupra ei punem compozitia de mere.

Bagam totul la cuptor, la 180 grade si cand observam ca se rumeneste usor, scoatem tava din cuptor, adaugam deasupra merelor bezeaua, nivelam si introducem din nou tava la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta aurie.

Lasam prajitura la racit minim o ora (in acest timp prajitura va incepe sa "transpire"si va face deasupra niste bobite aurii), apoi portionam si papam.  

 

COMENTARII (12)

diana_k 1

05.03.2013, 08:52

imi place prajitura cu mere

Patricia Iordache 1

05.03.2013, 09:32

Bya Ralu 1

14.10.2013, 16:43

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59