Prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Dulciuri, 18 Mar 2010 | 39995 vizualizari

 

ti se topeste in gura ,

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 vanilii
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • blat:
  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 1praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa fiarta
  • coaja de lamaie+ sucu de la 1 lamaie
  • 1 plic drojdie uscata
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Merele se curat si se razuiesc prin razuitoarea cea mare,apoi se calesc cu vanilia si zaharul,iar la final se pune scortisoara

Se rade coaja de la 1 lamaie ,apoi se storce  ,dupa care se amesteca cu praful de copt.

Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine,apoi apa clocotita si drojdia,coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se maesteca cu o spatula

Se pune compozitia intr-o tava tapetat si unsa apoi se baga la cuptor pentru10- 15 minute dupa care se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou la cuptor pantru inca 25 minutea proximativ

Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.

Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor

Este p prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si bezea-0
Prajitura cu mere si bezea-1
Prajitura cu mere si bezea-2
Prajitura cu mere si bezea-3
Prajitura cu mere si bezea-4

COMENTARII (10)

Criss

Criss 1

22.11.2011, 05:32

Delicioasa!

babi5

babi5 1

26.02.2013, 17:34

Arata bine si cred ca este si delicioasa

nadina73

nadina73 1

28.02.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24