Prajitura cu mere si bezea

de diana_k in Prajituri, 3 Mar 2014 | 4372 vizualizari

 

Astazi mi-am propus sa va incant cu o prajitura tare buna si aspectuoasa cu mere si bezea,
Reteta este preluata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan
Se foloseste tava mare de la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400g faina
  • 150g unt sau margarina
  • 100g iaurt
  • 10g praf de copt
  • 4 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 50g gris
  • Spuma de bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 1kg mere rase
  • 1 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pana cand se omogenizeaza, adaugam iaurtul, coaja de lamaie, sarea si galbenusurile. Amestecam bine si apoi punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia nu se framanta deloc, ci doar se amesteca apoi si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde cu mana. Inteapam foaia cu furculita si o presaram  cu gris.

Merele curatate, rase, scurse de zeama si cantarite le punem impreuna cu zaharul pe foc si le calim pana se inmoaie, adaugam scortisoara si le punem in tava peste foaia de aluat. Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade si o lasam sa se coaca doar pe jumatate.

Intre timp albusurile le batem spuma, adaugam treptat, treptat zaharul si zeama de lamaie. Este important sa mixam bine, bine spuma pana ce devine densa, lucioasa si sa nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.

Scoatem tava din cuptor, intindem bezeaua peste prajitura si o introducem la copt pentru inca 45 de minute la foc mic de 150 grade.
Prajitura este gata cand bezeaua este uscata la suprafata si usor rumena.
Se lasa la racit in cuptor pana a doua zi cand se poate taia. Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301504
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301506
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301507
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301508
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301509
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301510
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 301511

COMENTARII (26)

Madlene_ 1

29.03.2014, 19:10

buna,nu ai specificat cat zahar trebuie la aluat...

JulyCris 1

03.04.2014, 12:07

diana_k 1

13.04.2014, 15:56

Madlene_ in aluat se pun 80g zahar...imi cer scuze

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55