Prajitura cu mere si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 19 Mai 2009 | 21429 vizualizari

 

Dupa o reteta din Carticica practica "Delicii cu fructe"

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Se mixeaza balbenusurile cu zaharul, se adauga apoi laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra merele taiate felii si se coace 20 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul. Se scoate blatul din cuptor, se aseaza bezeaua si se niveleaza. Se coace din nou pentru 20 de minute. Eu am servit cu ciocolata rasa deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 3359
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 3360
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 3361
retete culinare - Prajitura cu mere si bezea 3362

COMENTARII (11)

zuara 1

25.08.2011, 16:24

pentru ce dimensiuni ale tavii sunt cantitatile? eu am vreo 4 tipuri de tavi si e f. important, ca sa nu fie blatul prea subtire sau sa dea pe dinafara din tava!

MonaMimi 1

08.10.2011, 14:09

super buna prajitura am facut si eu aseara
multumesc pt reteta

alinutzika 1

08.10.2011, 15:00

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25