Prajitura cu mere si bezea dalmatiana

de adriana_bobu in Prajituri, 7 Noi 2010 | 12399 vizualizari

 

Am incercat un desert usor si rapid....

 

INGREDIENTE

foaia:

  • 5 linguri ulei
  • 0 lingurita otet
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 linguri zahar dizolvate in 5 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri gris
  • cateva nuci macinate
  • 2 patratele ciocolata neagra topita

Bezeaua:

  • 3 albuse batute spuma+ 2 linguri zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea dalmatiana:

Se topeste (pe foc) margarina apoi se da deoparte si se adauga uleiul, otetul si zaharul dizolvat in lapte. In final se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde in tava de la aragaz.

Merele se amesteca cu zaharul si scortisoara si se scad intr-un ceaun la foc mic.

Peste foaia de aluat presaram cele 2 linguri gris  si apoi intindem merele si apoi presaram nuca macinata.

Se da tava la cuptor pentru 20 min dupa care se scoate si se intinde peste mere bezeaua. Se mai lasa circa 15 min si e gata . Se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se stropeste cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea dalmatiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

maria_claudia 1

08.11.2010, 18:29

foarte frumoase

adriana_bobu 1

08.11.2010, 18:59

Rocsi, Onuta, Bitza, Maria va multumesc

lacrimioara 1

08.11.2010, 21:44

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si pere