Prajitura cu mere si bezele

de Krystyan Trendy in Prajituri, 9 Noi 2013 | 2051 vizualizari

 

25 prajiturele

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zahar praf
  • 2-3 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezele:

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor.

Merele le spalam,apoi le scoatem miezul.Taiem feliute subtiri si le asezam deasupra blatului aproape copt. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si adaugam spuma peste mere.

 Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.

...Si prajitura este gata!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si bezele 276746
retete culinare - Prajitura cu mere si bezele 276747
retete culinare - Prajitura cu mere si bezele 276748

COMENTARII (12)

laura_n 1

10.11.2013, 18:23

mama, ce nebunie ai facut aici

diaconta 1

10.11.2013, 21:39

o prajitura delicioasa

- TABITA - 1

12.11.2013, 12:09

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: