Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este prajitura mea favorita si atunci cand nu am la dispozitie suficient timp pentru a face blatul sfaramicios,fac aceasta varianta la fel de buna ,diferenta ar fi ca in aceasta varianta blatul este mai pufos.
Am folosit pentru mere:
Am folosit pentru foi:
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoarea mare,apoi le-am pus intr-o cratita in care am incalzit untul,peste mere am pus apoi zaharul,scortisoara si semintele din pastaile de cardamon (pe care le-am zdrobit putin cu mojarul si pistilul).Am lasat merele pe foc pana s-au inmuiat,apoi le-am dat deoparte pentru a se raci bine.
Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat si zaharul si am mai batut pana cand zaharul s-a topit.Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am turnat peste albusurile spuma,am adaugat apoi si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor pentru a nu strica spuma albusurilor.
Am separat compozitia in 2 parti egale,o parte am pus-o in tava cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am scos apoi tava din cuptor,am adaugat peste foaia coapta umplutura de mere,restul de aluat si am introdus din nou la cuptor pentru alte 15-20 minute pana cand prajitura a fost coapta complet.
Dupa ce prajitura a fost gata si am scos-o din cuptor am tapetat-o cu zahar pudra.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult