Prajitura cu mere si crema de vanilie

de miremirc in Prajituri, 9 Sep 2012 | 23061 vizualizari

 

by Bucatareselevesele

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1/2 lgt scortisoara macinata
  • 1 lg unt
  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 125 g unt moale (82% grasime)
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lg frisca
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenususrile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca pentru 20 minute, apoi il rasturnam invers. Intre timp pregatim crema.

Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca.

Separat, in alt castron mixam spuma 125 g unt moale cu 2 lg de zahar pudra. Peste untul dulce adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

Glazura : intr-o craticioara cu fund dublu (sau pe aburi), asezata pe foc mic, punem ciocolata rupta bucatele , frisca si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (3 minute) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem servi.

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176742
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176743
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176744
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176745
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176746
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176747
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176748
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176749
retete culinare - Prajitura cu mere si crema de vanilie 176750

COMENTARII (28)

Sidy 1

20.01.2013, 08:04

Cred ca iese ceva minunat

Anett 1

05.03.2013, 22:18

Absolut delicios!

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 13:28

Excelenta! La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L