Prajitura cu mere si crumble cu nuca

de Rocsi in Prajituri, 19 Oct 2014 | 8404 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor...Asa ca am vazut aceasta reteta la Bucatar Maniac, mi-a placut din prima si am executat-o in acest week-end. O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crumble cu nuca:

Incepem cu umplutura:

Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.

Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.

Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.

Dam deoparte sa se racoreasca putin.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.

Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.

Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.

Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.

Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.

Miezul de nuca il taiem marunt.

Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.

Acest amestec il presaram peste mere.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.

O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,iaurt si faina de castane