Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

de madi_marin in Prajituri, 2 Iul 2012 | 7706 vizualizari

 

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 mere potrivite
  • un praf de sare
  • Crustă:
  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi crustă de nuci:

Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară crusta: se topeşte untul până devine lichid. Nucile măcinate se amestecă cu făina, zahărul şi scorţişoara.Ingredientele uscate se frământă cu untul lichid, apoi firimiturile se presară peste aluatul din tava.

Se coace prăjitura cam 40-45 de minute. Se răceşte complet înainte de a fi tăiată.

Se poate servi ca atare, cu frişcă, cremă de vanilie sau îngheţată.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu mere şi crustă de nuci 168921
retete culinare - Prăjitură cu mere şi crustă de nuci 168922

COMENTARII (23)

Cris2711 1

12.10.2012, 16:45

Madalina am preparat-o zilele acestea,nu am cuvinte sa iti spun cat ne-a placut,frageda si aromata,o nebuniecomplimente si din partea sotului meu,o voi reface

madi_marin 1

13.10.2012, 09:51

cris ...ma bucur mult ca v-a placut...

Bya Ralu 1

27.11.2012, 17:11

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: