Prajitura cu mere si frisca

de Criss in Prajituri, 24 Noi 2011 | 10920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1,5 kg mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • 300 ml frisca
  • nuci caramelizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si frisca:

Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar dupa gust si se calesc pana se evapora sucul. Se adauga scortisoara.
Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia pentru blat. Se coace blatul 10 minute, dupa care se scoate si se adauga merele calite si restul de compozitie. Se mai coace 30-35 minute.
Batem frisca, o punem intr-un posh si facem aveline pe fiecare patratel. 

Nucile le rumenim intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Separat caramelizam 4 linguri de zahar, adaugam nucile, apoi turnam tot amestecul pe hartie de copt si lasam sa se raceasca. In scurt timp se va intari si vom putea putea marunti cu cutitul. Ornam prajitura cu aceste nuci caramelizate.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si frisca-0
Prajitura cu mere si frisca-1
Prajitura cu mere si frisca-2
Prajitura cu mere si frisca-3
Prajitura cu mere si frisca-4
Prajitura cu mere si frisca-5

COMENTARII (34)

MIUTA

MIUTA 1

24.11.2011, 23:13

Wooouuu,ce bine arata

Criss

Criss 1

25.11.2011, 04:58

Asa e Mirela. Un simplu mot de frisca si cateva nuci prajite si caramelizate transforma o banala prajitura cu mere intr-un desert spectaculos.

Criss

Criss 1

25.11.2011, 04:58

Multumesc dragele mele pentru comentarii si aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!