Prajitura cu mere si ghimbir

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 5836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 mere,
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri cacao,
  • 6 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si ghimbir:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, scortisoara si ghimbirul, apoi ingredientele uscate, amestecate inainte. La final se adauga merele, curatate de coaja, taiate in cuburi mici si trecute prin faina. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se pun fulgi de migdale sau miez de nuca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza. Prajitura se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau cu topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

20.11.2011, 21:10

ce bine arata

RuxyRux 1

21.11.2011, 21:13

Ce splendoare de prajiturica

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci