PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 6961 vizualizari

 

simteam nevoia de ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • aluat 3 foi:
  • 750 faina
  • 150 margarina topita (vegetala)
  • putina sare
  • 15o zahar
  • 10 linguri de sirop de fructe (de ecare aveti)
  • 2 kg mere+7 linguri de zahar
  • apa, aproximativ 1 cana mare poate si mai bine
  • putina scortisoara 1lingura
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete de gelatina rosie sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post:

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar si putina scortisoara se lasa la racit


Aluat pt 3 foi:


Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un aluat cu care sa se poata lucra sa se faca foile (sa se pota intinde).Se intinde prima foaie si se pune in tava tapetata cu faina si unsa in prealabil dupa care se pun jumatate din cantitatea de mere calite,apoi se intinde cea de 2 foaie si iar mere calite iar in final foaia 3 care se va inatpa bine cu furculite .


Se pune la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade


Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit putin dupa care se pune glazura din gelatina rosie sau daca nu va place cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20215
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20216
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20217
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20218

COMENTARII (4)

Teo 1

03.03.2010, 21:21

bine venita prajiturica, dar parca i-ar sta mai bine deasupra pudrata!

nadina73 1

04.03.2010, 00:21

da teo poti sa pui zahar pudra eu am vrut sa fie mai atractiva pt pitici mei .Cu cat mai haios cu atat sant atrasi mai tare mai ales ca vad ca e ceva "nou"
Si intradevar rocsi e la indemana oricui,va sarut dulce

danis 1

29.03.2010, 01:37

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!