PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 7020 vizualizari

 

simteam nevoia de ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • aluat 3 foi:
  • 750 faina
  • 150 margarina topita (vegetala)
  • putina sare
  • 15o zahar
  • 10 linguri de sirop de fructe (de ecare aveti)
  • 2 kg mere+7 linguri de zahar
  • apa, aproximativ 1 cana mare poate si mai bine
  • putina scortisoara 1lingura
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete de gelatina rosie sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post:

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar  si putina scortisoara se lasa la racit

Aluat pt 3 foi:

Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un aluat cu care sa se poata lucra sa se faca foile (sa se pota intinde).Se intinde prima foaie si se pune in tava tapetata cu faina si unsa in prealabil dupa care se pun jumatate din cantitatea de mere calite,apoi se intinde cea de 2 foaie si iar mere calite iar in final foaia 3 care se va inatpa bine cu furculite .

Se pune la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit putin dupa care se pune glazura din gelatina rosie sau daca nu va place cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20215
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20216
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20217
retete culinare - PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post 20218

COMENTARII (4)

Teo 1

03.03.2010, 21:21

bine venita prajiturica, dar parca i-ar sta mai bine deasupra pudrata!

nadina73 1

04.03.2010, 00:21

da teo poti sa pui zahar pudra eu am vrut sa fie mai atractiva pt pitici mei .Cu cat mai haios cu atat sant atrasi mai tare mai ales ca vad ca e ceva "nou"
Si intradevar rocsi e la indemana oricui,va sarut dulce

danis 1

29.03.2010, 01:37

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: