Prajitura cu mere si iaurt

de aalliinnaa07 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 7221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 240g unt
  • sare
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg mere
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si iaurt:

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore.

Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara.

Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si esenta.

Pe planseta presarata cu faina,intindem o foaie. Ungem cu ulei o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intindem foaia ridicand-o putin si pe pereti.

Asezam uniform merele si introducem prajitura in cuptorul cald 20 de minute.

Dupa 20 de minute,scotem tava si se toarna crema cu iaurt si introducem din nou prajitura la cuptor,pana cand se rumeneste usor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si caise