Prajitura cu mere si nuca

de violeta30 in Prajituri, 13 Oct 2014 | 1606 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 5 linguri de zahar
  • 1 kg de mere
  • 200 gr nuca tocata
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos.

Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie peste crema de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din aluat peste care se presara jumatate din nuca si se introduce la cuptor. Se lasa 15 minute la copt dupa care se pun merele peste blatul semicopt si se imbraca cu restul de aluat si se presara si nuca ramasa. Se lasa pana se rumeneste si se testeaza cu scobitoare daca s-a copt. Se lasa la racit si se taie dupa preferinta.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se poate inlocui umplutura de mere cu branza dulce si stafide

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346918
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346921
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346924
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346927
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346929
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346931
retete culinare - Prajitura cu mere si nuca 346933

COMENTARII (13)

babi5 1

14.10.2014, 14:58

Buna combinatia

Rocsi 1

14.10.2014, 20:52

Delicioasa combinatia

Bya Ralu 1

15.10.2014, 18:41

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21