Prajitura cu mere si nuca

de violeta30 in Prajituri, 13 Oct 2014 | 3102 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 5 linguri de zahar
  • 1 kg de mere
  • 200 gr nuca tocata
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos.

Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie peste crema de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din aluat peste care se presara jumatate din nuca si se introduce la cuptor. Se lasa 15 minute la copt dupa care se pun merele peste blatul semicopt si se imbraca cu restul de aluat si se presara si nuca ramasa. Se lasa pana se rumeneste si se testeaza cu scobitoare daca s-a copt. Se lasa la racit si se taie dupa preferinta.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate inlocui umplutura de mere cu branza dulce si stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ILEANA"