Prajitura cu mere si scortisoara

de Maria68 in Prajituri, 10 Mar 2012 | 1229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere potrivite
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar  
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat,
  • un praf de sare scortisoara,
  • zahar pentru mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.

Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma.Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri ,dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere ,cantitatea ideala ar fi  doar 12 linguri pentru a nu fi prea dulce.

Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma.      

Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.

Cand este gata se lasa sa se raceasca,apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate(pentru a avea un aspect mai atragator), iar  deasupra ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si scortisoara-0
Prajitura cu mere si scortisoara-1
Prajitura cu mere si scortisoara-2
Prajitura cu mere si scortisoara-3

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:00

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:52

Maria68 1

15.03.2012, 18:14

Multumesc, dragele mele pentru aprecieri (am fost plecata din localitate......dar am revenit )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41