Prajitura cu mere si scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 30 Oct 2013 | 4827 vizualizari

 

Astazi v-am adus o prajitura simpla, cu aroma de toamna, numai buna de savurat langa o cafea.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zahar pudra (pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Mixam untul pana devine spumos apoi adaugam ouale, zaharul si extractul de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si scortisoara iar apoi o incorporam in compozitie.
Merele le curatam si le taiem cubulete mici apoi le adaugam in aluat si amestecam usor. Intindem aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam cu dosul unei linguri.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~35 minute).

Lasam prajitura sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si scortisoara-0
Prajitura cu mere si scortisoara-1
Prajitura cu mere si scortisoara-2
Prajitura cu mere si scortisoara-3
Prajitura cu mere si scortisoara-4

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

01.11.2013, 08:38

Asa este Teo

La Ancuta 1

01.11.2013, 08:40

Multumesc Ruxy

Bunica 1

10.11.2013, 22:26

Ce pufosenie buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04