Prajitura cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 1 Mar 2015 | 4149 vizualizari

 

Nu-mi aduc aminte cand vreodata am refuzat o prajitura cu mere calda aromata abia scoasa din cuptor...va ramane mereu prajitura mea preferata, asta pentru ca ma duce intotdeauna cu gandul la copilaria frumoasa!
Cu un blat fraged care se topeste in gura, un parfum incredibil de vanilie si scortisoara si plinaaaaa ochi de mere, iata prajitura mea delicioasa.....va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (plus pentru infainat)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de iaurt gras
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • 20 de mere ionatane
  • o cana de zahar brun( 150 gr)
  • zahar pudra pentru decor
  • flori de anason
  • batoane de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul, pana se omogenizeaza, apoi il infainam cu putina faina si il dam la rece infoliat pana ne ocupam de mere.

Spalam merele, le curatam de coaja, le razuim pe razatoarea mare  apoi le lasam deoparte.

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua bucati si  vom intinde doua foi.

Eu am intins foile direct pe hartia pergament decupata la dimensiunea tavii.

Am tapetat tava cu ulei si faina( clasic)si apoi am asezat prima foaie. Foaia am intepat-o cu o furculita pe toata suprafata.

Se pun merele deasupra fara sa se apese, se presara zaharul brun uniform, apoi scortisoara si se pune din nou foaia de aluat si se inteapa cu furculita.

Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana se rumeneste.

Se poate taia calda, dar pentru pudrat este nevoie sa fie racita.

Este o prajitura delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Foaia este foarte buna si nu se rupe, la intins ne ajutam de putina faina si pe suprafata si pe sucitor.

2

Foile se pot intinde direct pe hartia de copt si apoi se muta in tava cu totul si se asaza prin rasturnare si se desprinde pergamentul cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

02.03.2015, 08:55

O prăjitură delicioasă!

Corinuta 1

02.03.2015, 12:19

Ce bunatate aromata Ruxy! Ma servesti cu o bucatica te rog?

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Picatura de roua