Prăjitură cu merişoare

de adriana65 in Prajituri, 3 Feb 2013 | 4756 vizualizari

 

Despre această prăjitură trebuie să vă spun că este o prăjitură cu aluat fraged, aviz amatorilor de blaturi sfărâmicioase, nu foarte dulce, umplutura de merişoare conferindu-i prăjiturii dulceaţă şi aromă .

 

INGREDIENTE

Ingrediente umplutură:

  • 260 g merişoare
  • 140 g zahăr
  • 70 ml vin Porto sau orice alt vin roşu dulce

Ingrediente blat:

  • 280 g făină
  • 25 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă lapte
  • un praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu merişoare:

Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5  minute. Se pun la rece.

Untul se freacă, 2 - 3 minute, cu zahărul, atât cât să se înmoaie. Se dă mixerul la viteză minimă şi se adaugă gălbenuşurile, laptele, sarea, esenţa de vanilie. Nu se amestecă prea mult. Este suficient numai cât să se omogenizeze. La final se pune făina amestecată cu amidonul. Se frământă cu mâna până se omogenizează aluatul apoi , din acesta, se formează o bilă care se pune în folie şi se dă la rece 10 minute.

Se ia 2/3 din aluat şi cu ajutorul degetelor se întinde în tava ( 26/25 cm)  unsă cu unt şi tapetată cu făină. 

Se distribuie uniform merişoarele deasupra blatului apoi, peste acestea,  se pune restul de aluat rupt în bucăţele mici. Prăjitura se dă la cuptor,  unde se coace aproximativ 30 minute la o temperatură de 190 grade.După ce se răceşte se scoate din tavă şi se porţionează. Se pudrează cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu merişoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers