Prăjitură cu merişoare

de adriana65 in Prajituri, 3 Feb 2013 | 2395 vizualizari

 

Despre această prăjitură trebuie să vă spun că este o prăjitură cu aluat fraged, aviz amatorilor de blaturi sfărâmicioase, nu foarte dulce, umplutura de merişoare conferindu-i prăjiturii dulceaţă şi aromă .

 

INGREDIENTE

Ingrediente umplutură:

  • 260 g merişoare
  • 140 g zahăr
  • 70 ml vin Porto sau orice alt vin roşu dulce

Ingrediente blat:

  • 280 g făină
  • 25 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă lapte
  • un praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu merişoare:

Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5  minute. Se pun la rece.

Untul se freacă, 2 - 3 minute, cu zahărul, atât cât să se înmoaie. Se dă mixerul la viteză minimă şi se adaugă gălbenuşurile, laptele, sarea, esenţa de vanilie. Nu se amestecă prea mult. Este suficient numai cât să se omogenizeze. La final se pune făina amestecată cu amidonul. Se frământă cu mâna până se omogenizează aluatul apoi , din acesta, se formează o bilă care se pune în folie şi se dă la rece 10 minute.

Se ia 2/3 din aluat şi cu ajutorul degetelor se întinde în tava ( 26/25 cm)  unsă cu unt şi tapetată cu făină. 

Se distribuie uniform merişoarele deasupra blatului apoi, peste acestea,  se pune restul de aluat rupt în bucăţele mici. Prăjitura se dă la cuptor,  unde se coace aproximativ 30 minute la o temperatură de 190 grade.După ce se răceşte se scoate din tavă şi se porţionează. Se pudrează cu zahăr pudră.

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu merişoare-0
Prăjitură cu merişoare-1
Prăjitură cu merişoare-2
Prăjitură cu merişoare-3
Prăjitură cu merişoare-4

COMENTARII (21)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:29

ce prajitura buna !

Alina26

Alina26 1

09.12.2013, 14:31

adriana65

adriana65 1

19.12.2013, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!