Prajitura cu miere si gris

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 linguri mari de miere
  • 11 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 3 lingurite rase de bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 100 g gris
  • 200 g unt 82% grasime
  • 70 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si gris:

Se amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi pe dosul tavii (cu mare atentie si rabdare :D)

Se coc foile pana se auresc deasupra(vezi foto mai jos)

Pentru crema se pune laptele la fiert cu grisul amestecand continuu pana se ingroasa.Mixam untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema de gris racita.

Asamblare: foaie/1/2 din crema/foaie/gem/foaie/cealalta jumatate din crema si foaie.

Se da prajitura la loc racoros si umed peste noapte!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu miere si gris-0
Prajitura cu miere si gris-1
Prajitura cu miere si gris-2

COMENTARII (15)

 Lavinia

Lavinia 1

01.01.2013, 09:25

multumesc

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2013, 12:00

O bunatate de prajitura

 Lavinia

Lavinia 1

01.01.2013, 14:57

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!