Prajitura cu migdale

de cristeena20 in Prajituri, 29 Iul 2012 | 4026 vizualizari

 

este o prajitura foarte dulce, cu multe oua, dar va garantez ca este foarte gustoasa, si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 30 oua (avem nevoie doar de galbenusuri)
  • 500 gr zahar
  • 300 gr migdale ( macinate)
  • 250 ml apa
  • unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale:

- separam albusurile de galbenusuri- utilizam doar galbenusurile.

- macinam migdalele si le amestecam cu galbenusurile

- intr-o cratita punem apa cu zaharul la foc pana fierbe(5 min), si il adaugam la galbenusuri asa fierbinte, amestecand continuu.. Punem iar la foc toate impreuna pana se ingroasa putin . Turnam totul intr-o forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie , apoi unsa din nou.

- se da la cuptorul incins

- se poate orna cu crema de oua (dar dupa parerea mea e ff dulce) sau cu zahar pudra si cu fructe de padure deasupra..

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura a fost ornata cu crema de oua si " paie" de galbenus de ou

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cristeena20 1

30.07.2012, 12:54

Si eu am ramas mirata la retetele de prajituri cu atatea oua...dar e adevarat...si totodata ff buna ideea e a se manca cu moderatie.

Bunica 1

30.07.2012, 18:05

Interesant!

Angelina_Elena 1

01.08.2012, 22:32

o bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale