Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată

de sisterskitchen in Prajituri, 20 Feb 2012 | 2074 vizualizari

 

Ziua îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi şi ne-am gândit să pregătim câteva reţete care să le vină în ajutor celor care vor să pregătească o surpriză dulce persoanei iubite. Pentru azi am ales să vă încântăm cu această prăjitură care nu dă multă bătaie de cap la prepararea ei şi este absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 125 g unt topit şi răcit
  • 1 lingură esenţă de migdale
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat 
  • 1 mână de migdale măcinate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată:

Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă

Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.

Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.

Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.

Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura

Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.

Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.

 

COMENTARII (19)

sisterskitchen 1

21.02.2012, 13:12

Multumim!!!!

kamy 1

21.02.2012, 13:30

MIUTA 1

22.02.2012, 17:48

Wauuuu delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29