Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat?
Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.
http://youtu.be/1YvrK1DH8Fc
Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:
Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.
Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)
1
Taiati prajitura dupa ce s-a racit.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult