Prajitura cu morcov si mere

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Apr 2014 | 29823 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat?

Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.
http://youtu.be/1YvrK1DH8Fc

 

INGREDIENTE

  • 1 cana morcov ras pe razatoarea mare
  • 1 cana mar ras pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar (aprox 250 gr)
  • 1 cana ulei
  • 100 g stafide
  • 3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si mere:

Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:

Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.

Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.

Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)

TIPS-URI

1

Taiati prajitura dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post (2)