Prajitura cu morcovi si cu ciocolata

de -Miti- in Prajituri, 31 Ian 2011 | 3217 vizualizari

 

Am mancat acum cativa ani buni la o petrecere un carrot cake care mi-a placut mult de tot si planuiam de ceva vreme sa il fac.Mi-am facut putin curaj si am incercat o reteta. Usor de facut si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cup de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • 1/4 cup cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/2 cup nuci sfaramate
  • 1/2 cup stafide
  • 1/3 cup nuca de cocos
  • 3 oua
  • 3/4 cup zahar brun sau alb
  • 1/2 cup ulei sau margarina topita
  • 125 gr ciocolata de lapte,topita
  • 3 cup morcovi dati pe razatoare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si cu ciocolata:

Pune faina,cacaoa,scortisoara,nucsoara intr-un bol.

Adauga nucile,stafidele si nuca de cocos.

Intr-un alt bol,amesteca ouale,zaharul si uleiul.

Adauga ciocolata topita ,apoi morcovii dati pe razatoare.

Amesteca cu mixtura de faina.

Se pune intr-o forma pentru cuptor de 23x32 cm.

Se coace la foc mic (160C) cam 45 minute.

Se raceste 15 minute si se scoate din forma.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu morcovi si cu ciocolata-0
Prajitura cu morcovi si cu ciocolata-1

COMENTARII (21)

-Miti- 1

01.02.2011, 08:45

un cup e masura americana ptr prajituri,echivalenta cu o cana de 200 ml.

adasev12 1

01.02.2011, 12:36

aha...pai ma gandeam ca e cana ( cup in engleza) dar vroiam sa fiu sigura mersi frumos! pup

-Miti- 1

01.02.2011, 12:40

eu traduc retetele din engleza si imi e mai usor sa le scriu asa,ca daca incerc cu gramaj precis gresesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41