Prajitura cu morcovi si ghimbir

de LeBlogPiquant in Prajituri, 29 Noi 2010 | 15153 vizualizari

 

Este o prajitura aromata, cu o consistenta usor umeda si delicata - absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi, rasi,
  • o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras,
  • 300g faina,
  • 200g zahar,
  • 150ml ulei,
  • 4 oua,
  • 100g nuci tocate,
  • o lingurita de praf de copt,
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • o lingurita de scortisoara,
  • un praf de nucsoara
  • un praf de sare.
  • Pentru glazura
  • dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!),
  • 100g unt,
  • 200g zahar pudra,
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100g nuci tocate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir:

Amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale. Apoi am adaugati mirodeniile, si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.

Turnati compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute  - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).

In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate.

Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

29.11.2010, 19:07

arata bine, cred ca este si gustoasa!

Teo 1

29.11.2010, 20:56

uite noutate !sa faci prajituri si din legume !

mihaelar63 1

20.05.2013, 18:12

La multi ani !!!
Inedita prajitura , merge la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre