Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat

de anca_rm in Prajituri, 26 Feb 2014 | 4062 vizualizari

 

Un adevarat deliciu .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar (5 linguri)
  • 2 morcovi mari
  • 280 g faina (14 linguri)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 3 lingurite scortisoara
  • 50 gr ghimbir confiat sau 2 lingurite ghimbir macinat
  • 300 ml ulei
  • 2 linguri de cafea solubila sau cacao

Pentru decor:

  • Zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat:

Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .

Ghimbirul confiat il taiem bucatele mici , sau daca este crud atunci putem sa razuim cat sa obtinem doua lingurite pline .

Ouale le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma alba si tare . Adugam scortisoara , cafeau sau cacao, ghimbirul si uleiul in fir subtire .

Mixam bine in continuare.

Adugam morcovii razuiti pe razatoarea mica si omogenizam , se pune făina amestecată cu praful de copt.

Se toarnă amestecul într-o tavă (eu am folosit tava de tarta cu diamteru de 20cm) si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de  40 de minute.

Se lasa la racit in tava .

Se decoreaza dupa dorinte , eu am folosit zahar pudra si forme de ciocolata alba .

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

27.02.2014, 14:02

va multumesc pentru aprecieri

anca_rm 1

27.02.2014, 14:03

Laura e aromata si foarte buna , cel putin asa zice eu si cei care au gustat din ea

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 15:16

Imi place ghimbirul in prajituri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata