Prajitura cu mousse de branza si caramel

de Lavinia in Prajituri, 2 Iul 2014 | 1812 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie

Strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida

Mousse branza:

  • 300 g crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • vanilie

Caramel:

  • 90 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 65 g unt
  • 30 g smantana
  • alune tocate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de branza si caramel:

Blat :

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.

Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit.

Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.

Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .

Mousse branza:

Am amestecat crema de branza cu zaharul  si vanilie.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.

Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.

Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.

Caramel:

Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul  si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.

Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.

Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.

Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

2

Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

3

Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330148
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330149
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330150
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330151
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330152
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330153
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330154
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330155
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330156
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330158
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330160
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330161
retete culinare - Prajitura cu mousse de branza si caramel 330162

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

03.07.2014, 20:15

MotanLaOale 1

05.07.2014, 00:03

Lavinia 1

05.07.2014, 16:58

Multumesc bucatarasi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55