Prajitura cu mousse de cafea

de alba_zori in Prajituri, 1 Feb 2013 | 4279 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva divers decat un tort si am luat formele mele mici si m-am incumetat sa fac si eu prajitura cu ciocolata si frisca.Asta e rezultatul,data viitoare voi face si tort,imi place foarte mult cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajiturele:
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar praf
  • vanilie
  • 115 ml ulei
  • 3 albusuri
  • 60 gr zahar tos
  • putina sare
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao
  • o lingurita si jumate de praf de copt
  • 100 ml lapte sau cafea
  • 25 gr ciocolata topita
  • Pentru mousse:
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 lingurite de cafea instant
  • 2 linguri de cafea racita
  • 100 gr zahar praf dupa gust
  • Pentru ornament:
  • 100 ml frisca
  • 50 gr zahar pudra dupa gust
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de apa fiarta
  • 1 lingura de miere
  • cacao si zahar pentru pudrat
  • boabe de cafea din bucatele de ciocolata topita
  • forme mici din ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de cafea:

Pentru prajiturele:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema.

Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile.

Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la oua de jos in sus cu o spatula.

Am topit ciocolata cu laptele si am adaugat la compozitie.

Am asezat in formele de hartie pentru muffin mici cu o lingura pana am terminat compozitia.

Am pus intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Am verificat cu un betigas daca iese uscat.

Am batut bine si frisca, o cutie de 200 ml cu zahar pudra, am impartit in doua. In una am amestecat numai cu zahar pudra.

Am facut o cafea si am lasat la racit. Am adaugat 3 lingurite de cafea instant si zahar dupa gust. Am amestecat la al doilea bol cu frisca, doar 2 linguri am pus si am verificat de zahar. Am lasat la frigider putin.

Am taiat prajiturelele in doua. Am insiropat cu cafea si zahar, am pus putin mousse deasupra si am insiropat si felia de deasupra cu cafea. Asa am procedat cu toate prajiturelele.

Am facut si glazura de ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei, miere si 1 lg apa fiarta. Eventual si putin zahar pudra dupa gust. Am scurs cu lingura peste prajiturele. Am lasat la racit putin si am format niste ciufuri deasupra.

Am facut si boabele de cafea din ciocolata cand se topea..inainte de a face glazura. Un minut trebuie si se fac boabele, rotunjind in mana o bucatica mica de ciocolata, apoi am taiat in mijloc cu un cutit ca sa semene cu un bob de cafea.

Am asezat boabele peste ciufurile de frisca.

Am pudrat cu cacao si eventual cu zahar pudra, asta pentru ca ciocolata folosita de mine e cea neagra.

Am format si niste forme tip evantai micute din glazura indurita, trebuia din ciocolata topita dar n-am mai avut rabdare si mi s-a parut ca merge si asa. Data viitoare peste tort voi face. Am servit ca si o bucatica din tort.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201350
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201351
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201352
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201353
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201354
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201355
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201356
retete culinare - Prajitura cu mousse de cafea 201357

COMENTARII (25)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:20

Super delicioase

diana_k 1

02.02.2013, 20:36

ce frumoase sunt... si delicioase

alba_zori 1

04.02.2013, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D