Prajitura cu mousse de cappuccino

de _Alina_ in Prajituri, 27 Oct 2012 | 4186 vizualizari

 

Va place cappuccino? Ei bine, pe mine ma innebuneste... asa ca am facut aceasta prajitura delicioasa cu mousse de cappucino, pe care va invit sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar tos
  • 3 lg cu varf amidon din porumb
  • 3 lg cu varf faina de grau
  • 3 lg cu varf cacao neagra
  • Mousse:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar brun
  • 5 lg zahar tos
  • 20 g unt
  • 1 lg smantana (12% grasime)
  • 3 plicuri cappuccino
  • 5 lg de apa calda
  • ..........
  • ciocolata neagra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de cappuccino:

   1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).   

    2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, amidonul si cacaoa cernute in compozitie amestecand usor cu spatula.

   3. Punem compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 210°C  dupa care reducem la 190°C timp de 30 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).

    4. Ca sa preparam mousse-ul procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu 3 lg de zahar brun, iar galbenusurile cu 2 lg de zahar tos. Intr-un vas punem 3 lg zahar tos su 2 lg de apa si lasam la foc mic invartind in el continuu pana cand scade la 1/2 lichidul. Incorporam siropul fierbinte in albusuri cu ajutorul mixerului.
    5. Punem galbenusurile intr-un vas pe baie de abur, si batem pana cand compozitia se ingroasa, se adauga untul si mai batem 2-3 minute, adaugam apoi smantana si amestecam. Luam compozitia de pe aburi si adaugam cele 3 plicuri de cappuccino amestecate cu 2 lg de apa. Incorporam apoi albusurile in compozitia de galbenusuri cu ajutorul un unei spatule.

6. Blatul il ungem cu putin sirop (de care aveti la indemana, dar merge si fara) apoi punem mousse-ul, iar deasupra punem ciocolata razuita.

   

 

TIPS-URI

1

Am facut si o varianta (blatul cu 5 oua si doar cu faina) umpluta tot cu acelasi tip de mousse a acestei prajituri. La a doua varianta am batut albusurile pentru mousse pe baie de abur numai cu zahar, n-am mai facut sirop si tot a iesit grozav.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mousse de cappuccino-0
Prajitura cu mousse de cappuccino-1
Prajitura cu mousse de cappuccino-2
Prajitura cu mousse de cappuccino-3
Prajitura cu mousse de cappuccino-4
Prajitura cu mousse de cappuccino-5
Prajitura cu mousse de cappuccino-6
Prajitura cu mousse de cappuccino-7
Prajitura cu mousse de cappuccino-8
Prajitura cu mousse de cappuccino-9
Prajitura cu mousse de cappuccino-10

COMENTARII (27)

merisor 1

27.10.2012, 17:50

_Alina_ 1

27.10.2012, 20:22

Rocsi 1

27.10.2012, 20:52

Yamiiii..foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20