Prajitura cu mousse de capsuni

de merisor in Prajituri, 3 Iun 2014 | 16368 vizualizari

 

Este o prajitura racoroasa, dulce-acrisoara si aspectuoasa in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml socata
  • Pentru mousse de capsuni:
  • 500 gr capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru ornat:
  • jumatati de capsuni
  • frisca
  • 2 linguri sirop de capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului.

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana rezulta o bezea tare.

Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam usor, apoi treptat uleiul si 8 linguri de faina, in ploaie.

Impartim compozitia in doua si  adaugam intr-o parte 2 linguri de cacao, iar in cealalta 2 linguri de faina.

Tapetam tava(26/36 cm) cu hartie de copt si incepem sa punem in mijlocul tavii cate doua linguri de compozitie simpla si doua linguri de compozitie cu cacao pana se epuizeaza cele doua compozitii.

Nivelam blatul agitand putin tava.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru mouuse de capsuni, trecem capsunile prin blender si le amestecam cu zaharul pudrasi putina sare, iar frisca o mixam pana se intareste.

Oprim putina frisca pentru ornare, iar restul o amestecam cu capsunile.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam in  crema.

Intindem crema peste blatul racit si insiropat.

Eu am pus gelatina putina pentru ca nu am vrut sa se intareasca prea mult crema, deci a iesit putin mai tare decat frisca, dar destul de cremoasa.

Dam prajitura la rece pentru 30 de minute, dupa care o vom portiona.

Pe fiecare portie asezam jumatati de capsuni, apoi ornam cu frisca si glazuram cu sirop de capsuni(eu am oprit de la dulceata preparata cu o zi inainte).

A fost delicioasa!

 

 

TIPS-URI

1

Insiroparea blatului este optionala, iar socata se poate inlocui cu un sirop simplu preparat din apa, zahar si esenta.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mousse de capsuni-0
Prajitura cu mousse de capsuni-1
Prajitura cu mousse de capsuni-2
Prajitura cu mousse de capsuni-3
Prajitura cu mousse de capsuni-4
Prajitura cu mousse de capsuni-5
Prajitura cu mousse de capsuni-6
Prajitura cu mousse de capsuni-7
Prajitura cu mousse de capsuni-8
Prajitura cu mousse de capsuni-9
Prajitura cu mousse de capsuni-10
Prajitura cu mousse de capsuni-11
Prajitura cu mousse de capsuni-12
Prajitura cu mousse de capsuni-13
Prajitura cu mousse de capsuni-14
Prajitura cu mousse de capsuni-15

COMENTARII (80)

poa 1

31.05.2015, 21:54

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:03

Ce bine arata!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:38

cum arata! super, extra, mega apetisant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04