Prăjitură cu mousse de ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Ian 2013 | 35339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • mousse ciocolată
  • 500 gr friscă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 10 gr gelatină
  • esenţă de migdale
  • pentru ornat
  • 150 gr frişcă lichidă
  • nucă măcinată
  • +
  • sirop de zahăr ars
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mousse de ciocolată:

Bate spumă albuşurile pentru blat.

Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.

Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.

Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.

Mixează 400 ml friscă.

In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.

Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.

Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.

Taie blatul in două pe orizontală.

Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.

Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.

Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

 

COMENTARII (50)

Ina

Ina 1

27.12.2013, 17:44

am facut-o : minunata!

babi5

babi5 1

28.12.2013, 22:35

ryta

ryta 1

07.03.2014, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!