Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2011 | 30426 vizualizari

 

Aceasta prajitura este inventata de mine din dorinta de a crea ceva spectaculos :) nu e luata nici din reviste, bloguri si nici nu se numeste in alt fel. Initial am vrut sa pun piscoturile in crema, dar asta am mai facut o data si am vrut sa fac ceva nou, si asa au ajuns in blat :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 135 g faina
  • 25 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 8 piscoturi
  • Esenta rom

Crema:

  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 30 g amidon(3 lg rase)
  • 1 pastaie vanilie
  • 300 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • Ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie:


Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele.

Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor.

Crema: Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet. Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaauga amidonul si laptele.

Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crea de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca.

Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba.

Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prportioneaza. Se presara ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata