Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Dec 2015 | 7431 vizualizari

 

Prajitura asta ma obsedeaza de aproape 3 ani, de cand am intrat pe Bucataras si uite ca abia acum mi-a picat sa o prestez, binenteles in stilul meu.....Mos Craciun un mosse din asta iti surade sau pleci la Pol?

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 4 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • Mousse
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat
  • 250 g smantana dulce
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 linguri nuca prajita si macinata
  • nuca macinata si drajeuri de ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby:

Pregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm

Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa si uleiul si omogenizam, apoi faina, cacaoa si praful de copt. La final incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt, tunam compozitia si bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si a doua zi se taie in doua.

Sirop : caramelizam zaharul apoi adaugama apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul, lasam la racit.

Mousse : Maruntim ciocolata si adaugam 100 ml frisca lichida, punem pe foc sa se topeasca ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Cat topim ciocolata punem la hidratat in apa rece cele 10 g de gelatina. Dupa ce ciocolata s-a topit adaugam gelatina hidratata, omogenizam si dam la frigider cca 25 min, apoi mixam bine. Separat mixam restul de frisca lichida, peste care o sa adaugam ciocolata racita si mixata. Obtinem o crema ferma.

Apoi mixam smantana dulce impreuna cu frisca lichida, apoi amestecam cu nuca macinata.

Asamblare:

Asezam prima foaie pe un platou,insiropam, intindem mouss-ul, apoi punem foaia a doua insiropata, deasupra intindem frisca, presaram nuca macinata si drajeuri de ciocolata. Portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos