Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de leoflori in Prajituri, 3 Iun 2009 | 62093 vizualizari

 

Prajitura racoroasa cu aroma discreta de piersici

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 60 gr. faina
  • 1 varf sare
  • Mousse de ciocolata :
  • 150 gr. ciocolata cu lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml. frisca lichida
  • 10 gr. gelatina (am pus 1 pliculet Dr.Oetker granule)
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Mousse de piersici :
  • 1 compot de piersici 850 gr.
  • 2 oua
  • 270 ml. frisca lichida
  • 150 ml. sirop din compot
  • 20 gr. gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

pt.blat :

Ciocolata si untul se topesc, dar separat.

Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.

La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.
Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
pt.mousse ciocolata:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece pt. 10 minute.Ciocolata se topeste.
Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar.
Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul.
Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita.
Se pune blatul iar in tava inalta in care a fost copt , se intinde mousseul de cioco peste, se da la frigider.

pt.mousse piersici:
Piersicile + 150 ml. sirop se fac piure.Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
Frisca se bate.
Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. ( 10 minute am amestecat in ele) Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund. Se toarna apoi peste mousseul de cioco deja intarit si se lasa la frigider 4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-0
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-1
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-2
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-3

COMENTARII (20)

Alexandra Burz 1

10.03.2014, 15:28

Giana 1

10.03.2014, 15:49

Cred ca este delicios de fina

jolygina 1

16.12.2014, 00:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!