Prajitura cu mousse de frisca si rom

de Lavinia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 13355 vizualizari

 

Este super delicioasa!Blat pufos,crema aromata si aerata si glazura de ciocolata,o nebunie !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri de ulei
  • 2 lingurite cacao
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Mousse de frisca si rom:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 80-100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de frisca si rom:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Dizolva cacaua in putina apa apoi adaug-o peste o parte din compozitie.

Intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pune o lingura compozitie alba/o lingura compozitie neagra si procedezi la fel pana termini. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox .25-30 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si laptele intr-o craticioara apoi pune pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde (atentie sa nu fiarba) si toarn-o peste galbenusuri. Lasa crema de galbenusuri la racit si mixeaza frisca bine. Peste frisca adauga crema de galbenusuri si esenta de rom si mixeaza bine 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa.

Pe o tava pune jumatate din blat si insiropeaza-l apoi pune crema si acopera cu cealalta jumatate din blat pe care il insiropezi si pe el.(Pastreaza 2-3 linguri de crema pentru aveline). Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore timp in care se intareste complet crema.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte portioneaza prajitura dupa preferinte (Mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza fiecare prajitura. Baga prajiturile la frigider pana se intareste glazura apoi orneaza-le cu o avelina din crema.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mousse de frisca si rom-0
Prajitura cu mousse de frisca si rom-1
Prajitura cu mousse de frisca si rom-2
Prajitura cu mousse de frisca si rom-3
Prajitura cu mousse de frisca si rom-4
Prajitura cu mousse de frisca si rom-5
Prajitura cu mousse de frisca si rom-6
Prajitura cu mousse de frisca si rom-7
Prajitura cu mousse de frisca si rom-8
Prajitura cu mousse de frisca si rom-9
Prajitura cu mousse de frisca si rom-10
Prajitura cu mousse de frisca si rom-11
Prajitura cu mousse de frisca si rom-12

COMENTARII (31)

 Lavinia

Lavinia 1

25.11.2013, 20:00

Masimony am scris la reteta de prajitura cu nuci si ciocolata ce trebuie facut

ryta

ryta 1

05.01.2014, 19:23

nacularisa

nacularisa 1

10.05.2014, 15:30

Crema are gust acrut?As vrea sa o folosesc fara rom la un tort care are si mousse de portocale.Crezi ca ar merge combinatia dintre ea si cea de portocale?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!