Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este super delicioasa!Blat pufos,crema aromata si aerata si glazura de ciocolata,o nebunie !:)
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu uleiul (ca la maioneza) apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor .(Cu mixerul la viteza foarte mica sau cu o spatula/tel)
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Dizolva cacaua in putina apa apoi adaug-o peste o parte din compozitie.
Intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pune o lingura compozitie alba/o lingura compozitie neagra si procedezi la fel pana termini. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox .25-30 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.
Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.
Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si laptele intr-o craticioara apoi pune pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde (atentie sa nu fiarba) si toarn-o peste galbenusuri. Lasa crema de galbenusuri la racit si mixeaza frisca bine. Peste frisca adauga crema de galbenusuri si esenta de rom si mixeaza bine 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa.
Pe o tava pune jumatate din blat si insiropeaza-l apoi pune crema si acopera cu cealalta jumatate din blat pe care il insiropezi si pe el.(Pastreaza 2-3 linguri de crema pentru aveline). Lasa prajitura la rece pentru 2-3 ore timp in care se intareste complet crema.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte portioneaza prajitura dupa preferinte (Mie mi-au iesit 15 bucati)
Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza fiecare prajitura. Baga prajiturile la frigider pana se intareste glazura apoi orneaza-le cu o avelina din crema.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult