Prajitura cu mousse de mere

de simona72 in Prajituri, 16 Mar 2015 | 5503 vizualizari

 

O prajitura usoara, fara prea multe ingrediente, fara coacere si timp de preparare scazut. Mousse-ul este usor si diafan, se topeste in gura, cu o usoara tenta acrisoara si parfum de mere si vanilie...

 

INGREDIENTE

  • pentru crusta:
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt cu 60% grasime
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 50-70 ml lapte rece
  • 2-3 linguri miere
  • pentru mousse:
  • 1 borcan piure de mere de la Kaufland
  • 2 albusuri
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 5 l;inguri apa rece
  • pentru decor:
  • ciocolata alba topita
  • felii foarte subtiri de mere
  • scortisoara macinata
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere:

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa se amestece toate ingredientele, iar lapte puneti in funtie de cat de bine se leaga compozitia. Puneti amestecul intr-o tava rotunda cu inel detasabil unsa cu unt. Dati la frigider pentru o ora.

Pentru mousse:mixati albusurile cu zaharul pudra pana obtineti o bezea ferma lucioasa si care se tine de paletele robotului/mixerului. Puneti bezeaua pe baie de aburi, amestecati cu un tel tip para si lasati pana bezeaua se intareste, se ingroasa(ideea este ca bezeaua sa fie putin "coapta", sa nu fie albusurile crude).Se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece, apoi se pune pe flacara foarte mica si se amesteca pana se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca si se adauga peste piureul de mere. In piureul de mere se adauga 1-2 linguri bezea, se amesteca cu telul tip para pana la incorporarea ingredientele, se adauga treptat si restul de bezea si se amesteca usor sa scoatem cat mai putin aer din albusurile batute spuma. Se pune mousse-ul peste crusta data la rece, se niveleaza cu lama unui cutit, se bate putin tava de masa si se da tava la frigider pana a doua zi. Se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit se decoreaza dupa preferinte si se serveste.

Pentru decor am folosit: felii foarte subtiri de mar pudrate cu scortisoara si ciocolata alba topita pe baie de aburi...

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

in loc de bezea se poate folosii si 200 ml smantana pentru frisca mixata

2

daca va grabiti cu desertul si vreti sa-l serviti in urmatoarele 2-3 ore, folositi mai multa gelatina...in felul acesta reduceti timpul dar nici nu veti obtine acceasi consistenta. Mousse-ul meu este "prins", dar nu foarte tare, se topeste in gura si nu are consistenta aceea de a sta tare din cauza gelatinei...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371634
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371635
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371636
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371637
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371638
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371639
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371640
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371641
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371642
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371643
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371644
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371645
retete culinare - Prajitura cu mousse de mere 371646

COMENTARII (32)

MOKUSKA 1

20.03.2015, 14:31

mihaelar63 1

21.03.2015, 12:15

Foarte finuta

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 17:35

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D