Prajitura cu mousse de portocale

de aziz in Prajituri, 7 Mar 2012 | 7021 vizualizari

 

Daca portocalele si mandarinele in curand nu vor mai fi asa aromate ca in perioada de iarna m-am gandit sa string aroma intr-o prajiturica cu mousse de portocala......desigur tare bine ar da si un tort in felul asta .....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie:  
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 3  linguri cacao neagra
  • o cana de faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru mousse de portocale:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • un pudding de vanilie
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 14 gr gelatina
  • Pentru insiropat:
  • suc proaspat de portocala si mandarine cam 300 ml
  • Sirop de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de portocale:

Blatul: separam ouale, albusurile se bat spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar pana devine bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin crema. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Cu o paleta de silicon amestecam crema de galbenusuri cu albusurile si apoi treptat faina. Coacem blatul la 180 grade in tava de yena mica nu stiu exact cat are, vz foto, timp de 25-30 minute, ideal de facut testul scobitorii. Se lasa blatul la racit se taie in doua apoi .

Mousse-ul de portocala: amestecam smantana pentru frisca cu puddingul de vanilie si putin suc de portocala cam 100 ml. Glatina se hidrateaza intr-o cescuta cu suc de portocala, dupa care se amesteca cu restul de suc si se topeste deasupra unui castron cu apa fierbinte. Incorporam apoi gelatina in frisca. Daca doriti puteti adauga si zahar cand mixati frisca cu puddingul, eu nu am adaugat. Crema obtinuta o turnam peste primul blat pe care il insiropam bine cu suc proaspat de portocala. Acoperim cu blatul al doilea pe care il insiropam de asemeni.

Siropul de ciocolata neagra: topim untul si ciocolata intr-o tigaie pe aragaz, apoi adaugam smantana lichida, se lasa la racorit putin, apoi se toarna peste prajitura. Puteti orna cu felii de portocala sau mandarina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

soryna1981 1

11.03.2012, 17:26

Ciao,foarte frumoasa reteta si sigur este si buna, dar te rog sa-mi spui cu exaccitate tava in care a- facut-o cati cm are, latime/lungime....ca sa-mi dau seama cand fac daca este indeajunsa cantitate sau tre sa maresc pt o cantitate dorita......spune-mi si cana de faina c-am ce marime are(mai exact spune-mi cati ml are incat sa masor si eu acas,spun asta ca sa fiu sigura pe antitati sa nu pun mai mult sau mai putin din ingrediente).....Mersi mult....

aziz 1

11.03.2012, 18:24

soryna tava este de 20/30 cm,200gr de faina sau cu un pahar de plastic de unica folosinta pui un pahar plin iar al doilea pe trei sferturi cu faina.

nacularisa 1

15.05.2014, 13:04

Pt mousse-ul de portocala cat suc folosim,50 ml sau 100 ml?Pt ca la ingrediente apar 50 ml iar la preparare,100 ml amestecat cu frisca lichida si pudding-ul si inca pt gelatina,ceea ce inseamna peste 100 ml de suc in total.Vreau sa fac reteta azi si sa stiu exact ca sa nu iasa prea moale crema

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata