Prajitura cu mousse de visine

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2012 | 19774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 250 ml compot de visine
  • Crema:
  • 300 g visine fara samburi
  • 400 g frisca lichida
  • 140 g ciocolata alba
  • 2 albusuri
  • 1 plic gelatina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • visine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de visine:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm) si dam la cuptor pentru 30 de min(testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2 .

Pentru crema topim ciocolata alba impreuna cu 2-3 linguri de frisca.Mixam frisca(nu foarte tare) apoi adaugam ciocolata topita si visinele pasate(amestecati usor cu lingura ,daca bagati mixerul se va strange compozitia si se va intari) apoi albusurile spuma cu zaharul vanilat.

Hidratati gelatina in 40-50 ml apa rece timp de 10 min.O punem pe foc/baie de aburi sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba). Intr-un bol mic punem gelatina si 2-3 linguri de crema si amestecam bine,apoi adaugam si cealalta crema.

Insiropam primul blat cu compotul de visine,adaugam crema ,cealalta jumatate din blat si dam la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema.

Cand s-a intarit o taiem in bucati potrivite si decoram cu glazura de ciocolata si visine.Eu am oprit o lingura de crema fara gelatina si am puso peste glazura .

Este o prajitura foarte fina si gustoasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine