Prajitura cu mure

de Brindusa in Prajituri, 20 Mar 2011 | 5703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri esenta de vanilie naturala
  • 50 g mure 
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • cateva mure, pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Incalzeste aragazul la 180 C.

Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina

Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine

Trece sucul de mure printr-o sita fina.

Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute) 

Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce e amestecat foarte bine

Adauga vanilia si jumatate din faina

Pune 4 linguri din sucul de mure, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare 

Toarna compozitia in tava. Presara cele 10 mure. 

Coace 35- 40 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.

Lasa prajitura 10 minute in tava, apoi scoate-o si pune-o pe un gratar

Amesteca sucul de zmeura ramas cu zaharul pudra. Pune totul pe foc mic si lasa pana ce se leaga ca o glazura.

Toarna peste prajitura. Orneaza cu murele ramase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lacrimioara