Prajitura cu mure

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Apr 2010 | 6417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat :
  • 5oua
  • un plic crema ciocolata cu gust de trufe si rom(dr.oetker)
  • 5linguri zahar
  • un varf cutit sare
  • crema:
  • 400-500ml smantana dulce
  • 150gr zahar
  • 300gr mure
  • un plic gelatina
  • glazura:
  • 100gr ciocolata vrac
  • o lingura smantana
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

blatul:

se separa albusurile de galbenusuri

se bat albusurile spuma cu zaharul

se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza

se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min(depinde de cuptor)

crema:

smantana se bate bine impreuna cu zaharul

murele se scurg bine si se paseaza

se adauga peste smantana batuta

in zeama obtinuta prin scurgerea murelor se adauga plicul de gelatina

se lasa 2-3 minute apoi se dilueaza pe baie de abur

caldut se adauga in amestecul frisca-mure

se baga la frigider pentru  aproximativ 10 minute (pana cand compozitia incepe sa se lege)

blatul racit se taie in doua pe orizontala

pe primul blat se intinde uniform crema, se aseaza al doilea blat

glazura:

pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu untul si smantana

racim usor si intindem frumos peste prajitura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mure 27242
retete culinare - Prajitura cu mure 27243

COMENTARII (52)

diaconta 1

06.01.2013, 19:38

cred ca mie nu mi-a placut prajitura asta ca nu eram "nascuta" pe-atunci)
imi place acuma
Du-te Cleme si fa ca eu pornesc acum la drum

gaby_duceag 1

01.09.2014, 17:13

24.04.2010, 20:54 | Modifica

da,Iri,cred ca merge cu orice fruct aromat.initial am scos visine din congelator,dar cand mi-am dat seama ca va trebui sa scot samburii,le-am bagat inapoi

)))))))))))))))))))))))

Bunica 1

01.09.2014, 17:22

Eteeee!Eu acum am vazut bunatatea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S